Αλλάζει από τη Δευτέρα 1η Νοέμβρη η πλατφόρμα όπου γίνονται οι δηλώσεις των self tests των μαθητών. Θα γίνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr Οι γονείς, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο. Αν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα εκτυπώνουν.

Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του.

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν από βδομάδα και τα πιστοποιητικά προηγούμενης νόσησης.Οι  γονείς/κηδεμόνες οι οποίοι θα επισκέπτονται το σχολείο για την ενημέρωσή τους από τους εκπαιδευτικούς (συγκέντρωση γονέων) ή κάποιο άλλο ζήτημα, θα εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους. 

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR)  όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο.

Αλλαγή πλατφόρμας δήλωσης self-test